Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Масов бой в ромската махала на Благоевград, двама в болница

Разследват палеж на бали слама в двор на земеделски производител

50-годишна история Рецитаторски конкурс за унгарска и българска литература превключва онлайн Изпълнителите ще си поделят 8 500 лв. награден фонд

Бургазлия раздава юмруци на автомобил

Крадат буркани с мед и хидроизолация

Прокуратурата пита АМ „Митници“ за количествата спирт в данъчните складове

Офталмолог: Пациентите с лещи са най-предпазени от коронавируса

Спецакция в пловдивското село Трилистник, пристигна Иван Гешев

Женкарят Вито Шнабел сложи в колекцията си и Ирина Шейк 33-годишният галерист обича зрели дами

Русия започва клинични изпитания на две лекарства срещу коронавируса

Скъп козунак, но с български яйца за Великден Ракията е един от най-търсените продукти в малките квартални магазини, а това вдига цената й

Прекратяват договорите с американските централи

Налице са всички предпоставки до няколко седмици да бъдат прекратени договорите с т.нар. американски централи. Това съобщиха от Българската стопанска камара след третата среща по проблемите на енергетиката при министър-председателя Бойко Борисов.

По-късно министър Петкова коментира: „Няма как процедурата с американските централи да приключи в рамките на две или три седмици. От тук нататък в следващите няколко месеца ще трябва да се проведат разговори с двете централи, трябва да започне един диалог, в рамките на който да изясним позициите на двете страни.“

В разговорите при премиера участваха председателят на комисията по енергетика Делян Добрев, финансовият министър Владислав Горанов и енергийният Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ), както и енергийните експерти Константин Стаменов и Румен Радев.

Фокусът е бил върху две основни теми – бъдещето на американските централи и опасността от нова далавера в енергетиката по линията на поддържане на т.нар. студен резерв и включването в микса на нови централи с “преференциални цени”.

Потвърдено е запазване на средногодишната стойност на студения резерв от 500 МВт. Поет е ангажимент в пакета от законови промени в сферата на енергетиката да се добавят и такива, които да не позволят блокиране на либерализацията на пазара, появата на нов тип производители на енергия с “преференциални цени” и участието им в регулирания пазар, което би било неправомерна държавна помощ.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Не разбрах какво ще се прекратява… мяза на гербаджийска лъжа.

 2. Идват ИЗБОРИ …
  Цирка започва !
  Клоуна Цвъки разсмива публиката …
  Супермена Боко спасява Европа …..
  А Българина … ще става ДЖЕНДЪР … и не разбира че трябва да се гордее с това !

 3. ЗНАЧИ ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ЦЕНТАРЛИ ДА ГИ НАРЕЧЕМ КОЛКО ИЗЛЕЗНАХА НА БЪЛГАРИЯ …..ТОВА Е ЦЕНАТА КОЯТО Е ПЛАТЕНА ЗА ТЯХ ПЛЮС СЕГА НОВАТА ЦЕНА КОЯТО ЯЕ СЕ ПЛАТИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ ЗНАЧИ ТЕ СИ ВЗЕМАТ КУФАЧЕТАТА С ПАРИ И ОТИВАТ ДА СТРОЯТ НА ДРУГО МЯСТО НА ПЕЧАБА И ТО ДОБРА А ЦЕНТАРЛКИТЕ КАВО СТАВА С НОВИТЕ ЗАБРАНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВЪГЛИЩАТА ИЛИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ ИЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА ГЛОБА ЗА ЗАМЪРЦЯВАНЕ С СО2 ЗНАЧИ ЗА АМЕРИКАНЦИТЕ ПАРИЧКИТЕ И ТО ЧИСТИ А ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ТЕЖЕСТ. ЗАЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ МОДЕРНИЗИРАТ ЗА ГАЗ И ПАК ПАРИ И ПАК ИЗТОЧВАНЕ И КОЙ ГО ДОПУСНА ТОВА И СЕГА КОЙ ГО ДОПУСКА ЕТО ВИ СПИСЪКА ТАМ ГОРЕ.

 4. Сега пак ще ни осъдят за 2-3 милиарда Евро.

 5. ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ ГОДИНАТА Е 2009 МЯСТОТО ЯМБОЛ ГОРНО БОТЕВО ПРОЕКТ КОЙТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ЧУЖДЕНЦИ РЕГИСТРИРАНИ В БЪЛГАРИЯ СЪС СТРОЙТЕЛСТВО НА ВСИЧКИ НИВА ПРОЕКТА СТРУВА 2 ДВА МИЛИОНА ЕВРО В ЗАМЯНА НА ТОВА ЕЛЕКТРО ЕНЕРГИЯТА ДЪРЖАВАТА ИМ ПЛАЩА ОКОЛО 45 СЕНТИМА НА КИЛОВАТ ЧАС ПЛЮС ЕВРОПЕЙСКА СУБСИДИЯ ОТ 20 МИЛИОНА КОЙ ПЕЧЕЛИ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ЛИ НЕ И КАЗВАТ ЕНЕРГЕТИКАТА Е НА ЗАГУБА НА ЗАГУБА ЛИ МУ КАЗВАТЕ ТОВА ЗА ДЪРЖАВАТА ДА И ЗА ХОРАТА НО ЗА ФИРМИЧКИ КАТО ТАЗИ ПЕЧАБАТА Е ОГРОМНА И В МОМЕНТА ПЕЧЕЛЯТ ДОБРЕ НЕ ИСКАТЕ ЛИ ИМЕНЦА ЗА ДА ВИ СТАНЕ ОЩЕ ПО ТОПЛО И ДА СЕ ИЗПОТИТЕ ЗА НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ХОРА СТЕ ГЛАСУВАЛИ И СТЕ ГИ ГЛЕДАЛИ ПО ЕКРАНИТЕ МОЖЕ БИ. АЛЧНИ БЕЗСРАМНИЦИ И ГОВОРЯТ И ГОВОРЯТ И ЛЪЖАТ И ЛЪЖАТ МЕРКИ ЩЕЛИ ДА ВЗЕМАТ ВЗЕМАТ МЕРКИ КОГАТО НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТКАРАДНЕ НЯКАКВИ ПАРИ.

  1. Тия субсидии ги прие лъжецът станишев и безродната му шайка милионери – бсп.

 6. КОГАТО ВСИЧКО Е СКРИТО ПОКРИТО ТАКА СТАВА ИМА ЛИ ПРОЗРАЧНОСТ ПО ТРУДНО МОЖЕ ДА СЕ КРАДЕ А ИМА ЛИ КОНТРОЛ И ТО ГРАЖДАНСКИ ПОЧТИ Е НЕВЪЗМОЖНО КОГАТО ХОРАТА СА ЧЕСТНИ И ДОСТОЙНИ.

  1. Затова развитите демокрации като холандия забраняват референдумите, а медиите услужливо разпространяват пропагандата на единствената им новинарска служба.

 7. Който е подписал тези договори защо не е вече в затвора , или си има парички за добри адвокати и подкупни съдии ! Това е явно престъпление с огромни загуби и не може да остане ненаказано !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.