Прекършен от вятъра клон падна върху автомобил в София (СНИМКИ)

Дърво падна върху автомобил в София. Снимка: Цветан Томчев

Прекършен от вятъра клон от дърво е паднал върху автомобил и в София. Няма пострадали. В Столичната община до момента са подадени няколко сигнала за паднали дървета, съобщи БНР.

От МВР съобщиха пред националното радио, че до момента най-много сигнали са подадени с областите Монтана и Видин. Мобилизирани са всички екипи за отстраняване на последиците от силния вятър.

Пориви до 90 километра в час в Дунавската равнина очакват синоптиците. Предупредителен жълт код заради силния вятър е в сила за по-голямата част от страната с изключение на най-югоизточните райони.

Към момента са отработени четири сигнала за паднали клони на дървета от силния вятър, съобщи БНТ, позовавайки се на информация от Столичната община. Два екипа на дирекция "Аварийна помощ и превенция" реагират на сигнали.

Във връзка с обявения жълт код и прогноза за усилване на вятъра през втората половина на денонощието, от Столичната община напомнят на гражданите да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти и да бъдат внимателни при придвижването си.

Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните оградите, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си, съветват от общинската управа.

Коментари

Задължително поле