Премахват загражденията на площад „Гарибалди“

Така трябва да изглежда пл. Гарибалди след ремонта.

От днес се премахват загражденията на площад „Гарибалди“, но обектът все още не е приет. Това заяви заместник-кметът на София Дончо Барбалов, който провери хода на строително-монтажните работи по обновяването на площада.

По думите му, работата е доста напреднала. „В момента гледахме някои детайли от гледна точка на фуги и други сравнително по-дребни забележки. С цел да облекчим гражданите, които живеят и минават в района, от днес строителят ще премахне загражденията, за да може всички да видят пространството и новата градска мебел", обясни Барбалов.

"Имаме ново осветление, нови мебели, пейки, водна стена, така че площадът до голяма степен е приключил, но обектът още не е приет защото, както знаете по зоната се работи доста активно“, каза още зам.-кметът на София.

По думите му все още има работа по цялото протежение на ул. „Граф Игнатиев“, а на улиците, които я пресичат, в момента се правят връзките, отстраняват се също недостатъци и забележки в градинката около храм „Св. Седмочисленици”. „Работи се все още върви върху почти цялата зона, която е с площ около 36 хил. кв.м.“, коментира още той

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България