Премахват камарите със сняг от улиците и пешеходните алеи в Търново

сняг, зима, трактор,

Камарите със сняг, образувани след обработването и почистването на улиците и пешеходните пространства във Велико Търново, ще бъдат премахнати. От 20 часа в четвъртък снегорини, багери-товарачи и самосвали ще работят в централната част на града – край Съдебната палата, централния пазар, хотел „Етър”, сградата на Централна поща и по ул. „Васил Левски”. Водачите на автомобили следва да се съобразяват с дейностите и да преминават покрай машините с повишено внимание. Трафикът ще бъде регулиран от екипи на „Пътна полиция”.

По-рано днес камари със сняг бяха разчистени и транспортирани от кварталите „Картала” и „Чолаковци”. По сигнали на граждани продължава снегопочистването на второстепенните и малките улици, както и на пешеходните алеи в различни части на града. Снегопочистващата техника бе насочена към кв. „Света гора”, местността „Боруна”, ж.к. „Слънчев дом” и кв. „Зона В”. Предстои машините да влязат и в локалните пътни отсечки в квартал „Бузлуджа”.

Кметът Даниел Панов отново апелира към великотърновци да не паркират автомобилите си по начин, по който пречат на снегопочистващата техника, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на камари. Спрените на ул. „Полтава” леки коли все още възпрепятстват нормалната обработка на пътното платно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България