Почина Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Вижте поклонението пред паметника на Васил Левски в София

Премахват на незаконните обекти в „Слънчев бряг“- Изток

На територията на „Слънчев бряг“ – изток стартира премахването на над 250 незаконно поставени преместваеми обекти. Това съобщиха от общината в Несебър. Кметството има договор с фирма за осъществяване на дейността, като очакванията са до началото на следващия туристически сезон всички установени обекти да бъдат премахнати.

От началото на месец октомври голяма част от собствениците започнаха сами да ги демонтират, най-вече, за да спестят разходите и глобите, които биха имали при принудителното им събаряне, съобщават от администрацията в Несебър.

Със Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, обн. ДВ, бр. 101 от 22.12.2015г., е променен текста на чл.13, ал. 6 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и правомощията по установяване и премахване на незаконосъобразно поставените преместваеми обекти на територията на к. к. „Слънчев бряг” и на територията на морските плажове се предоставят отново на община Несебър. В предходния период – от 17.05.2014 г. до цитираното по-горе изменение, установяването и премахването на тези обекти бе в правомощията на ДНСК.

След влизане в сила на промяната от края на 2015 г., служителите от отдел „Контрол върху строителството” при община Несебър възобновиха проверките на преместваемите обекти, разположени на територията на морските плажове и на територията на к. к. „Слънчев бряг”, в резултат на което е извършено огромно количество работа по установяване на гореспоменатите обекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.