Премахват ограничителите на "Граф Игнатиев", заменят ги с чугунени колчета

Възложила съм да се премахват старите ограничители на ул. „Граф Игнатиев“ и да се създаде организация това да се случи. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.

На въпрос на журналист, свързан с нов инцидент с жена, която се е спънала на ул. „Граф Игнатиев“, Йорданка Фандъкова коментира, че е поискала и вече има решение да бъдат премахнати ограничителите, които са в момента там. „Ограничителите ще бъдат заменени с познатите за всички чугунени колчета“, заяви кметът на София. Тя подчерта, че е било взето такова решение от експертния съвет и вече е подготвен проектът за смяната.

„Утре на Комисията за безопасност на движението ще бъде разгледан проектът и ако бъде одобрен и съгласуван с "Пътна полиция", това означава, че ще може да започне неговата реализация. Възложила съм да се премахват старите ограничители и да се създаде организация това да се случи. Надявам се, че по този начин ще изпълним най-важната ни задача - опазването живота и здравето на хората“, каза още тя.

 

Коментари

Задължително поле