Премахват стари заслони на автобусни спирки в Пловдив

Премахване на стари и опасни за пътниците заслони по автобусните спирки в Пловдив стартират от този петък служителите на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Първото подобно съоръжение, което ще бъде демонтирано, се намира пред клона на Първа инвестиционна банка на улица „Скопие” край кръстовището с улица „Пере Тошев” и в близост до парк „Белите брези” в район „Южен”.

Тъй като мястото е оживено, от ОП „Организация и контрол на транспорта” и от кметството в район „Южен” призовават за повишено внимание гражданите, които чакат автобуси №11, 36 и 37 на въпросната спирка № 291 или са в зоната около нея по други причини. Вече се изпълнява поръчката за изработване на нов заслон, който съвсем скоро ще бъде монтиран за по-голямо удобство на жителите и гостите на Пловдив.

В район „Западен” в Пловдив пък започна поставянето на нова настилка на две спирки на булевард „Копривщица” в близост до храма „Свети Николай”. След получен сигнал от граждани на прилежащия терен около спирките ще бъдат поставени нови плочки. Лично кметът на район „Западен” Димитър Колев инспектира двата обекта.

„На места плочките бяха пропаднали или изобщо липсваха. За гражданите бе изключително неприятно да чакат градския транспорт при тези условия. Заехме се с ремонтирането на двете спирки точно сега, защото идва най-мокрия и кален сезон”, коментира райкметът на „Западен” Димитър Колев.

Коментари

Задължително поле