Бойко Борисов за кампанията: Радев работеше за БСП (ВИДЕО и СНИМКИ)

Снимка: Денислав Стойчев

Хората са навън, имат пари и пътуват, коментира премиерът ниската избирателна активност

Министър-председателят Бойко Борисов гласува в Банкя точно в 15,26 часа.

"Ние сме Европа и Европа трябва да е такава, каквато на нас ни харесва. Това значи сигурна, просперираща, с високи доходи, със сигурност, справедливост, свобода", заяви той пред журналисти, след като упражни правото си на глас.

Борисов отказа да коментира думите на президента Румен Радев, че трябва да се забрани публикуването на екзитполовете в изборния ден, като заяви, че Радев е бил в ролята на политически лидер по време на предизборната кампания и е работил за БСП.

„Той беше активен през цялата кампания и аз го приемам като политически лидер и всяко изказване ще бъде в полза на това най-много да ме глобят за агитация. Не ми цитирайте човек, който през цялата кампания работи за БСП, който и да е той“, каза премиерът.

„Това е лицемерие. Не само, че трябва да ги публикуват, а трябва всяка една агенция, която е лъгала през този месец, като излязат резултатите, медиите да пишат коя от тях не е познала резултатите или е давала лъжливи надежди или преднина на еди кой си. Трябва да има справедливост, не може да се лъже така безогледно и да се взимат огромни пари оттук-оттам, за да внушават нещо по време на кампанията. Честността е най-важното нещо. Хубаво е да си има, който си иска. Аз не ги гледам агенциите и днес съм забранил да ми казват резултати", коментира още Бойко Борисов.

"Виждате, че кампания с клевети, злоба и жлъч плаши избирателите", отбеляза премиерът.

На въпрос как ще коментира ниската избирателна активност, която към 13.00 ч. е 15% Бойко Борисов отговори: "Много хора са навън сега. Спряхме тировете, за да могат хората да се приберат и гласуват. Хората имат пари и пътуват".

"Голяма избирателна активност наблюдаваме там където има диктатури", добави премиерът.

Коментари

Задължително поле