Премиерът Борисов: Асфалтът не се яде, чрез него се правят заводи и се получават заплати

Премиерът Бойко Борисов посети откриването на нова производствена линия и складови площи на Кока-Кола ХБК в Костинброд. Снимка: Денислав Стойчев

Правителството отпуска над 1,7 млн. лева за изграждане на инфраструктура до предприятието

Преди да дойдем тук във фабриката, разгледахме със зам.- регионалния министър Николай Нанков и икономическия Емил Караиванов строежа на автомагистрала "Европа", защото само след няколко дни ще открием най-голямата складова база в Европа, на няколко крачки от там. Това каза Бойко Борисов по време на откриването на нова производствена линия на Кока-Кола ХБК в Костинброд.

"Някой казват, че асфалтът не се яде, но там където правим пътищата, идват инвеститорите. Близо 40 хиляди деца учат в паралелки, създадени да обслужват фабриката за производство на напитки в града. Нашият ангажимент е за пътя и ще си го направим. До дни започваме изграждането на отсечката към индустриалната зона в Божурище", каза още премиерът. И отново припомни на шефовете да дават по-високи заплати.

Пошегува се и с посланика на Гърция в България Н. Пр. Григориос Василоконстандакис, че нашите Ф-16 са по-хубави от гръцките и въпреки всичко фискалният ни резерв е пълен.

"Доходите са на първо място в нашата програма, заради това ще изпълним ангажимента си за 10% увеличение", допълни Борисов. Новата бутилираща линия е най-модерната във всички 28 държави в Групата на Кока-Кола ХБК. Тя е 25% по-бърза от другите линии, консумира 20% по-малко енергия и удвоява продукционния ни капацитет. По този начин България се превръща регионален център за износ на продукция – за държави като Румъния, Сърбия и Гърция.

Коментари

Задължително поле