Премиерът Борисов връчи орден "Паисий Хилендарски" на актьора Васил Михайлов (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов връчи орден „Паисий Хилендарски“ на актьора Васил Михайлов на церемония в Министерски съвет. На церемонията присъства и министърът на културата Боил Банов. „С гордост и радост съм тук. Не мога да скрия, че един министър на културата може би не трябва да говори така и да сочи кумирите си – Васил Михайлов е любимият ми артист, изключителна личност. Не само на сцената, в киното и телевизията, а и като дух - пазител на същината на нацията. Поклон и поздравления“, заяви Банов.

От своя страна Васил Михайлов заяви, че е щастлив, че го е споходила точно тази награда. „Най-много ме радва това, че сте ме сложили в отбора на най-добрите майстори в изкуството и културата. Аз още съм на кон, не съм слязъл“, допълни Михайлов. „Помня преди много години, когато ми даваха голяма награда, доведоха един с количка, който каза – давайте ги тия награди навреме, бе“, каза още той .

Премиерът Бойко Борисов уточни: „Този път наградата съвпадна с един от любимите ми артисти, народен любител, допринесъл за възпитанието на нацията“. „Надали аз трябва да дам оценка колко голям артист е – дала я е народът“, каза още той. „Да се отчетем 20 млн. лв. повече за култура в новия бюджет. Продължаваме с възходящата тенденция“, заяви премиерът и пожела на Михайлов още дълги години да е на сцената.

Наградата е учредена на 28 юли 2000 г. Присъжда се ежегодно от министър-председателя на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Комисия, определена от министъра на културата, предлага и решава носителят на наградата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България