Бойко Борисов: Доходите ще продължат да се увеличават с много по-бързи темпове (ВИДЕО)

Цените на горивата падат заради цената на петрола, а не заради протестите, заяви премиерът

Непремерено и обидно беше изказването на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, надявам се, че го е разбрал. Обидно ми е и ме е яд, вкарахме се в тема, която се опитваме да решим. Ангажиментите, които съм поел, се изпълняват и ще се изпълняват.  Това каза премиерът Бойко Борисов пред БТВ.

Оставката на Симеонов е на дневен ред в "Обединени патриоти" - както той каза, ако му я поискат Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, обясни Борисов.

В момента цените на горивата са паднали с 20 стотинки и ще продължат да падат заради цената на петрола, а не заради протестите. Надявам се, че протестите ще спрат, като цените падат, каза още премиерът.

Увеличаването на доходите е в основата на новия бюджет. В последните две години доходите непрекъснато се увеличават и ще продължат да се увеличават с много по-бързи темпове, заяви Борисов.

Не са морални бонусите в Агенцията по вписванията. Чакаме проверка на инспектората на правосъдното министерство и разследването на прокуратурата за срива на Търговския регистър, каза премиерът за разкритията на в. "Сега". От друга страна, може да изпаднем в ситуация да не можем да намерим специалисти, защото в частния сектор заплатите, особено на ай ти специалистите, са много по-високи, предупреди Борисов.

Кое е влошената медийна среда - нима не ми цитирате в. "Сега", нима не показахте сутринта карикатурата, попита премиерът. Медийните асоциации да се съберат и да коментират думите на президента по темата, призова Борисов.

Президентът Румен Радев да критикува колкото си иска, но не може, като говори за партията-държава, да не споменава БСП, подчерта министър-председателят.

Истински се надявам разследванията, които се водят срещу олигарси и срещу кметове, да се доведат до край, истински се надявам, каза Борисов. Всички допълнителни пари във всички сфери идват от борбата с контрабандата, каза още той.

Заплатата на президента става 11 000 лева, моята - 7 000 лв. с над 30 години трудов стаж, иначе е 5 000 лв., каза Борисов в отговор на въпрос за 40-те лева коледни надбавки към най-ниските пенсии и увеличението на депутатските заплати с 90 лв.

С коалиционните партньори сме много различни, както се казва - и кафе сигурно не бихме седнали да пием заедно. Но така ни подреди живота, това показаха резултатите от изборите, това е демокрацията, каза Борисов.

Единственото, което е добро за България, е Македония да влезе в ЕС и НАТО. Никой не може да ни ограби историята. Ако се опитат, ще срещнат много тежък отпор, заяви премиерът.

Мога само да уверя колегите от Европа, че така ще работим в следващите месеци, че да отпаднат и останалите теми за наблюдение от евродоклада, увери Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле