Премиерът Борисов е на посещение във Варна (НА ЖИВО)

Премиерът Бойко Борисов е на посещение във Варна. Това стана ясно от публикувано видео в официалния му профил във фейсбук. Министър-председателят е придружаван от кмета на града Иван Портних и вицепремиера Томислав Дончев.

Борисов се поинтересува как приемат варненци новия булевард "Левски" и дали са свикнали с него, на което Портних отговори утвърдително. "Брюксел иска да види освен метрото и в други градове градска железница. Предупреждавам те, съревновате се с Бургас, които искат да направят гарата до Сарафово", заяви премиерът.

Според Портних за Варна е изключително важно и доизграждането на магистрала „Хемус”.

„Ще кажеш на варненци, че „Хемус” се строи”, отговори Борисов. По думите му в момента се работи усилено в участъка около Търговище.  Другата седмица започва работата и в двете посоки от магистралата от Велико Търново.

Премиерът каза, че след това отива на нос Емине да наблюдава учение с ракети.

Министър-председателят попита дали във Варна има чакащи деца в ясли и детски градини, а Портних отговори, че проблемът е разрешен отрано. "За най-малките варненци това ни е основен приоритет", каза кметът.

Борисов инспектира обновената детска градина "Карамфилче". "Важно е хората да го оценяват, за тях го правим", каза той след обиколката.

Премиерът Борисов се отправи на посещение към МБАЛ "Света Анна - Варна".

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2783100848584634/

Коментари

Задължително поле