Премиерът Борисов: Здравният модел днес се критикува от тези, които са го заложили

Снимка: Архив

Само в рамките на тази година задлъжнялостта на болниците е намаляла с 13% - резултат от мерките, които правителството предприе. Необходима е цялостна реформа в един модел, който днес се критикува от тези, които са го заложили. Това написа премиерът Бойко Борисов на профила си във фейсбук в Деня на българския лекар. Той честити професионалния празник на докторите, като им пожела здраве и сили.

„Бъдете всеотдайни към професията си и не спирайте да се развивате.“, призова министър-председателят.

„Последните години се ремонтираха десетки болници, отделенията се оборудваха с нова модерна апаратура. При годишен разход от 1 млрд. лева в началото на това управление сега той надхвърля 4 млрд. лева, а в бюджета за 2019 г. също ще има увеличение.“, обяви Бойко Борисов.

„Първите стъпки се правят, и в момента се водят обсъждания на много предложения за промени в здравеопазването, защото е важно да бъдат чути всички страни – лекари, пациенти, законодатели. Вярвам, че с общи усилия и диалог ще намерим решения на проблемите в системата за по-качествено здравеопазване.“, написа още премиерът във фейсбук.

Коментари

Задължително поле