Премиерът Борисов: Много съм доволен от напредъка в строителството на АМ “Струма“ (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на строителството на тунела и съоръженията на АМ “СТрума“ край село Железница, което е част от лот 3.1.

„Много съм доволен от напредъка. Изключително съм впечатлен, има голям напредък за месец-два. Стотици хора работят тук, трудят се като пчелички, вчера им дадохме заплатите да имат и за Великден, но да им дадат и премия, заслужават, похвали работниците Борисов.

„Всички са с маски, каски, ръкавици. Шофьорите са карантинирани в кабините. Всичко ще мине добре”, заяви премиерът. Ще стане добре, ако е било лесно да са го направили другите, каза Борисов.

„Тази магистрала трябваше да е готова за Олимпиадата в Гърция, винаги ще го напомням”, каза Борисов пред журналисти.

Той направи с джипа едночасова обиколка на трасето, на една част вече има положен асфалт и мантинели.

Тунелът е напреднал , изкопани са 600 метра. Съоръжението ще бъде дълго малко над 2 километра и е най-голямото на Балканите.

Борисов бе придружен в обиколката си от Николай Нанков, зам.-министър на регионалното развитие. Всички работници бяха оборудвани с маски и ръкавици, което впечатли премиера, а Найнков обясни,че всяка сутрин първа точка от инструктажа на хората заедно с безопасността е и това да ползват предпазни средства заради коронавируса.

От голя поляна- магистрала става, впечатлен възкликна Борисов по време на инспекцията си.

След огледа на пътната отсечка премиера отпътува за Банско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България