Премиерът Борисов: Обходът на град Поморие трябва да е готов за новия сезон (ВИДЕО)

Снимки: МС

В последния ден на 2019-та година премиерът Бойко Борисов е на инспекция по големите инфраструктурни проекти в Бургаска област.

„Вчера бях в Перник, преди това в Благоевград. Днес съм в Бургас”, заяви Борисов, който сам се увери как тече строителството на обходния път на Поморие. Той коментира, че до месец май обходният път може да е готов: „Ако се стегнат до май месец трябва да го направят. Доста работа са свършили”, каза Борисов. Строителите обясниха, че предстои да се изградят три селскостопански прелеза.

"Няма как да има туризъм без нужната довеждаща инфраструктура. Преди в Поморие имаше огромни колони от коли през лятото, катастрофи, жертви. Сега трафикът ще се облекчи значително. Строителните дейности напредват, всичко ще бъде готово в срок", заяви Борисов. Той бе придружаван от кмета на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, както и от областния управител Вълчо Чолаков.

Освен от официалните лица на място Борисов бе посрещнат и от жените от фолклорния ансамбъл, които му подариха сурвачки и питка.

Участъкът, който инспектира премиерът Борисов, е с дължина от около 5 километра и с него ще се довърши цялото разширение на пътя Бургас-Слънчев бряг. Другите участъци вече са пуснати в експлоатация и значително се облекчава трафикът, особено в туристическия сезон.

Обходът на Поморие е изключително важен за региона, предвижда се да бъде завършен през май 2020 г. По този начин преди старта на новия туристически сезон пътят Бургас-Слънчев бряг ще е изцяло готов и разширен за удобство и безопасност на придвижването на пътуващите.

Коментари

Задължително поле