Премиерът Борисов: Президентът Радев агитира в изборния ден (ВИДЕО)

Снимки: Денислав Стойчев

Премиерът Бойко Борисов упражни правото си на глас на местния вот в столичното 78-о училище в родния му град Банкя.

Снимки: Денислав Стойчев

"Гласувах за тези, които ще продължат да правят от "Младост" до АМ "Тракия" Южната дъга, така както направиха самата Южна дъга, както и Северната тангента. Тези, които решиха кризата с боклука, построиха метрото, направиха фонтаните. Тези, които направиха булевардите приветливи и нови. Всичко останало сме го гледали преди 10 години", заяви премиерът.

"Днес е много хубав празник и църковен и за демокрацията. Най-ценното е да си дадеш гласа за тези, които смяташ, че ще управляват добре", каза той.

В коментар за изказването на президента Румен Радев, че министър-председателят има огромно влияние във Висшия съдебен съвет в лицето на парламентарната квота, Борисов отговори: "Върховенството на закона трябва да се спазва. Когато изричаш неистини по този начин, подвеждаш избирателя. Ще ви напомня, когато променяхме законите - ВСС беше от 24 човека, от тях 11 са от парламентарната квота, а от тях само 3 са от ГЕРБ. Когато говориш неистини и подвеждаш избиратели, то това е тежко нарушение".

"Президентът подведе избирателите в изборния ден. Той прехвърли много тънко йезуитски към премиера", каза Борисов.

На въпрос кога мисли, че Румен Радев ще подпише указ за избрания от ВСС за главен прокурор Иван Гешев, Борисов отговори: "Въобще не мисля в този ден какво е в неговата глава. Просто да не агитира в изборния ден за БСП и ДПС. Това е предизборна агитация и внушение", подчерта премиерът.

Коментари

Задължително поле