Премиерът Борисов разпореди спешна проверка на загражденията по магистралите (СТЕНОГРАМА)

Снимка: Денислав Стойчев

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

„Там където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят“, заяви премиерът Борисов на днешното правителствено заседание.

Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения.

Разпореждането на премиера дойде след сблъсъка на 26 май между кола и кон на магистрала "Тракия".

Стенограма от обсъждането:

БОЙКО БОРИСОВ: Аврамова, с Младен Маринов съвместно, „АПИ“ и „Пътна полиция“, на всички магистрали искам да проверите отстрани загражданията. Там където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят, а полицаите от „Пътна полиция“, които са по магистралите да наблюдават тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от магистралата или табели.

Сега като свърши заседанието, двамата се разберете от днес да започне. Не може да излезе кон на магистрала. Късмет, че хората са живи.

ПЕТЯ АВРАМОВА: Животните излизат и от пътните връзки, които водят към магистралата.

БОЙКО БОРИСОВ: На пътните връзки няма ограда, но и на 112, и на трасетата, Маринов, има ли сигнал, веднага отива полицейски автомобил и ако трябва с лампите свети и предупреждава.

Коментари

Задължително поле