Премиерът Борисов се срещна с Американската търговска камара за ЕС (СНИМКИ)

 

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна днес с ръководството на Американската търговска камара за Европейския съюз, които са на двудневно посещение в България. Разговорът в Министерския съвет е част от практиката на камарата да инициира срещи в европейските страни, на които предстои да председателстват Съвета на ЕС, съобщиха от правителствената информационна служба.

Пред премиера Борисов представителите на търговската камара представиха приоритетите на американския бизнес в Европа и изразиха готовност за сътрудничество. Акцент беше поставен върху единния европейски пазар, трансатлантическите отношения, международната търговия и Брекзит.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна активната подготовка на страната ни за предстоящото председателство догодина. Специално внимание той обърна на въпроса за европейската перспектива за Западните Балкани. В рамките на разговора акцентира също върху макроикономическите параметри в България и на свой ред приветства сътрудничеството с Американската търговска камара в интерес на инвестиционния климат у нас и отварянето на нови работни места в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика