Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

„Лудогорец“ аут от Шампионската лига

Премиерът Борисов: Със сегашните темпове на изсветляване на икономиката до 2023 г. България ще е на нивото на най-добрите

Снимки: Пламен Стоименов

Със сегашните темпове на изсветляване на икономиката до 2023 г. България ще е на нивото на най-добрите, това заяви премиерът Борисов в началото на правителственото заседание. „Искам да ви информирам за резултатите, които отчита АИКБ – сивата икономика намалява. Повишава се до рекордните 79,1 пункта светлата част на икономиката. Най-малко някой може да ни заподозре за близки връзки с тази асоциация“, коментира Борисов. Той посочи, че асоциацията винаги е подкрепяла левите сили. „Но когато цифрите говорят, много ясно и лесно се правят изводи“, посочи премиерът.

Борисов заяви, че изсветляването на икономиката през последните пет години се дължи на няколко фактора. „От една страна, България е стабилна както в икономическо, така и в политическо отношение. Така например фалитът на КТБ и политическата нестабилност през 2014 г. доведоха до понижение на индекса през същата година. По време на нашето управление се посочва работата на „Митници“, в резултат с което се е увеличила събираемостта на дължимия акциз на алкохол и цигари –сиреч, не както някой каза, че ровим в кофите за боклук. Усилията на НАП доведоха до това, че миналата година проверките на касовите наличности доведоха до намаляване на 5 млрд. лв. Както и кампаниите за заплата в плик“, посочи Борисов.

Като други фактори министър-председателят посочи, че излизането на глобалната икономика от финансовата криза и липсата на миграционен поток по границата на България. „Което също е изключително наша заслуга. И според техните прогнози до 2023 г. България вече ще е на нивото на най-добрите показатели – с този ръст от 15%. Сега ще отчетем и битката с контрабандата на цигари. Така че виждате, че и неправителствените организации започват да отчитат усилията, които полагаме, каза още Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.