Премиерът Борисов: Толкова ежедневни станаха спорове на патриотите, че не намирам за интересно дори да ги коментирам (СНИМКИ И ВИДЕО)

В Брюксел получил извинения от всички, подвели се по клеветническата кампания за убийството на Виктория Маринова

Толкова ежедневни станаха спорове на патриотите, че не намирам за интересно дори да ги коментирам. Това каза пред журналисти министър-председателят на Република България Бойко Борисов в Брюксел във връзка с  трусовете между партньори в коалицията „Обединени патриоти“ .

„Ние имаме коалиционно споразумение, в което ясно е разписано какво трябва да правим четири години. В коалицията „Обединени патриоти" си имат свои правила, за които аз нито се интересувам, нито съм информиран, нито ми е работа да съм информиран“, заяви премиерът.

„Отделно преди два или три дни г-н Сидеров беше с мен с Николай Бареков в МС, днес говорих един час с вицепремиерите Симеонов и Каракачанов по темите, по които им какво да правим заедно“, каза още той.

„Оттук нататък, те вече толкова ежедневни станаха техните спорове, че не намирам за интересно дори да ги коментирам", каза още Бойко Борисов.

"Едно голямо "Извинявай" от всички, защото на базата на фалшиви публикации се направиха коментари за България. Мисля, че сега всички ще си пуснат туитове", заяви Борисов.

В защитата на Орбан, казах, че за някои негови изказвания съм бил против. Да не повтарям упреците ми към него. Много от партиите се опитваха да използват политически бруталния случай с убийството в Русе. Имаше голямо извинявай и от страна на Вебер, и от другите колеги", каза още премиерът.

"Ще настоявам по никакъв начин да не се промени координацията и работата между европейските и английските служби", коментира министър-председателят темата за Брекзит. Относно това, че той е бил първият лидер, който е казал, че може да не се стигне до споразумение с Великобритания и готова ли е България за такъв сценарий, премиерът заяви: „Дано избегнем този сценарий. Това да се гордееш, че си лош пророк надали е хубаво качество".

"Изключително важно е за българските граждани, които живеят във Великобритания, а и за английските граждани, които живеят в България – това са над 14 000 души, да намерим възможно най-добрия изход за всички. Защото емоцията е силна, англичаните си тръгнаха, а не ние, но това е техният избор. И не бива да се подведем по емоциите, защото след това ще страдат хиляди хора, а и със сигурност ще се отрази на финансите, икономиката, на всичко в Европа", обясни Борисов.

"Аз съм емоционален човек, но когато взимам важни решения съм много хладнокръвен, особено по линия на сигурността. Тероризъм, трафик на хора, на антики, ако щете, контрабандата, наркотиците – английските служби са от най-добрите в света. Системите, в които всеки един от нас като държава дава информация, може и да използва тази информация. Така че, особено в тази сфера, и на Тереза Мей съм обещал, но по линия на службите, ще има пълна защита. И не само защита. Ще настоявам по никакъв начин да не се промени координацията и работата между европейските и английските служби“, коментира премиерът.

Във връзка с думите на Доналд Туск, че трябва да сме готови за вариант без сделка премиерът Борисов заяви: „Няма как да се подготвим за сценарии без сделка. Това е лошият сценарий, лошият вариант и ще бъде като финансово-икономическата криза. Няма как да се подготвиш за такова нещо. Видяхте в Щатите как се готвиха за урагана „Майкъл“ и въпреки това стотици изчезнаха. Или както в неделя, аз просто съм изненадан как нашите криминални журналисти не го забелязаха – нюйоркската полиция обяви, че от 90 и коя година е първият ден без убийство в Ню Йорк – голяма радост, голяма хвалба“.

На въпрос какво следва, ако още се забави това споразумение, премиерът Борисов заяви: „Ще има още един Съвет – за ноември има дата, но аз не мога да предизвестя изхода на този Съвет сега“.

Коментари

Задължително поле