На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Борисов: Трябва да градим възможно най-добри отношения с Турция с цената дори на главите ни

Трябва да опитаме да имаме възможно най-добри отношения с Турция, защото иначе миграционният поток може да мине през страната ни, заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова тв, коментирайки казуса с експулсирането на Абдуллах Бююк.

„В България сме доказали, че никой не може да наруши правата на другия. Над 25 000 души са върнати от турската граница от началото на годината. Спираме ги и ги връщаме в Турция. И българските граничари, и армия, които са там, денонощно са изправени пред този проблем. Всеки ден се задържат по 200, по 300, по 100 души”, заяви премиерът. Коментарът му бе по повод екстрадирането на Абдуллах Бююк в Турция.

„Изключително притеснен съм за това, което може да очаква България. Ние с Турция трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения с цената дори на главите на всички ни. Не трябва да допускаме миграционната вълна да влезе в България. Ние се фиксираме в един от 25 000 случая. Аз съм възложил проверка на вътрешния министър Румяна Бъчварова”, добави министър-председателят.

Той е притеснен къде накрая ще останат мигрантите.

„Моите тревоги са свързани с това при кой ще останат мигрантите накрая. Те ще бъдат връщани през мястото, което са минали и това не са Австрия, Германия или Сърбия, а това е нашата страна”, каза още Борисов.

Според него има пряка опасност за България от вълненията в южната ни съседка.

„Голямата цел, която трябва да имаме, е Турция да третира България по различен начина. Ако Турция бъде обявена за „несигурна държава”, това означава, че нашата страна ще бъде обявена за „сигурна страна”, и заради това ще ни бъдат върнати всички мигранти, минали през нашата територия”, отговори премиерът Бойко Борисов.

И коментира още, че „сигналите, които сме получавали от Турция са за още много граждани. Има закон, който трябва да се спазва”.

Очаквайте подробности

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. бойко мършата е абсолютен и доказан малоумник и олигофрен. Турция ще се възползва колкото може от такива дебили като бойко, а когато дойде време ще си вземе от България каквото и трябва. Турция няма и няма да има сантименти заради нищо и заради никого, но бойко мършата не осъзнава тези неща, защото е глупака на глупците. Да вземе да помисли бойко мършата дали проявява сантименталност в моменти когато трябва да си прибере комисионната от някой проект?

  2. Бойко,500 години са падали български глави от турския нож.Малко ли са ти?

    1. Били сме р о б и роби сме и роби ще си останем като с гордеем !!!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.