Премиерът Борисов: Турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите (ВИДЕО)

Кадър от фейсбук/ Бойко борисов

С президента Ердоган имаме ясна уговорка и турските власти стриктно спазват споразумението към България за мигрантите. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Сливен, където той присъства на 15–то юбилейно "Национално животновъдно изложение Сливен 2019”. В събитието се включи и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. То се организира от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Министър-председателят отчете, че нито лагери, нито ограда, нито каквито и да мерки могат да спрат мигрантите. „Към днешна дата мога да потвърдя, че Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението, на добросъседство и турските власти стриктно, коректно спазват споразумението към България. Имаме нулев миграционен натиск. Не виждам никакъв смисъл да се строим и да се подготвяме с лагери“, каза още Борисов.

Той отново обърна внимание, че нито огради, нито армия може да ни спаси. „Ако са жени и деца? ХАйде ако са мъже иди-дойде, но ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата, какво ще правим? Дипломацията, споразумението, добросъседските отношения с Турция са важни“, каза Борисов.

Коментари

Задължително поле