Премиерът в оставка: Исканията на Патриотите не отговарят на програмата на ГЕРБ

В политиката трябва да има морал, отговорност и спазване на обещанията. Предсрочни избори в тази ситуация са най-демократичното нещо което може да се случи. Всичко, което искаха от Патриотичния фронт, в програмата на ГЕРБ е записано по друг начин. Това обясни премиерът в оставка Бойко Борисов, след като върна мандата за съставяне на правителство.

"Трябва да се управлява тогава, когато си спечелил изборите - имаш и самочувствието, че това, което правиш е най-правилното. Демокрацията е най-ценното нещо и когато народът дава правото кой да управлява и народът го взима. Ако един ден пак прецени - сме готови, на нашите места сме си", допълни Борисов.

Първият проучвателен мандат по право се пада на най-голямата парламентарно представена партия, която е ГЕРБ. Вторият мандат ще получи втората по големина парламентарна сила – БСП. От левицата обаче бяха категорични, че и те ще върнат мандата, тъй като искат предсрочни избори. Третият проучвателен мандат президентът трябва да връчи на политическа сила по свой избор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика