Щабът в морския град алармира: Бургас има тестове само за два дни

Родилки в извънредно положение: Спокойни сме, благодарим на УМБАЛ Бургас

Менда Стоянова: Работодателите ескалираха в своите искания

Мъж и жена, поставени под карантина, са напуснали страната

БСП призова за преразглеждане на бюджета на Варна

69-годишен мъж в Плевен се е излекувал се от COVID-19, изписват го от болницата

Главният прокурор: Това, че нямаш работа, не е оправдание да грабиш възрастни хора Противодействието на битовата престъпност продължава, увери Иван Гешев

109 са жертвите на коронавируса в Индия

Баща благодари на полицията, намерили откраднатото колело на сина му

Имунолог нобелист предупреждава да внимаваме с кутиите на готовата храна

Нивото на река Марица край Ветрен се е повишило значително

Дезинфектират улици, контейнери и спирки в няколко района на София

Прокуратурата влиза на проверка в болницата в Гоце Делчев

Първо досъдебно производство в Сливен за неверни данни в декларацията при минаване през КПП

Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

Премиерът: Деблокираме 100 000 литра спирт от държавния резерв 130 млн. лева дава държавата за борбата с коронавируса

“77 млн. лева от Фонда за бедствия и аварии могат да бъдат отпуснати веднага за борбата с коронавируса. Още 50 млн. лева можем веднага да отпуснем”, заяви премиерът Бойко Борисов на извънредно правителствено заседание съвместно с Националния щаб за коронавируса. Заседанието започна с минута мълчание в памет на шефа на националната отбрана ген. Андрей Боцев.

“Разпоредил съм 100 000 литра спирт да се деблокират от резерва, където има 400 000 литра”, каза премирът и разпореди на финансовият министър да направи среща още днес с българските производители на дезифенктанти. Стана ясно още, че министърът на икономиката също ще се присъедини към кризисния щаб.

“Нищо срамно няма, ако в България се появи коронавирус при този огромен трафик и движение на хора“, коментира още той.

„Нямаме доказан случай на български гражданин или чуждестранин гражданин в България с коронавирус“, докладва шефът на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Снимки: Пламен Стоименов

“Освен официалния брифинг в 8 часа във ВМА във връзка с коронавируса, разпореждам вече да се провежда и в 17:00 часа, за да не стане така, че да се каже, че е имало случай, а се съобщава за него чак на другия ден”, каза още премиерът.

Искам да помоля хората да не се подават на паника – купуват се храни, създава се истерия. Говорих с колегата Мицотакис, в Гърция има 1000 умрели от грип и двама заразени от коронавирус, но за грипа истерия няма, каза още Бойко Борисов. Доверете се на лекарите, на експертите, доверете се на хората извън политиката добави Бойко Борисов.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев информира, че още две референтни лаборатории – в Стара Загора и Варна – ще изследват пробите за коронавирус. Сега те са две – в София. Освен това, до края на деня от МЗ ще изпратят указания до личните лекари относно издаването на двуседмините болнични за карантина.

Борисов призова хората да не се поддават на излишна истерия и паника.
„Коорнавирусът ще дойде, но българите не бива да се притесняват. Нито италианскоито, нито френското здравеопазване са по-добри от българското. Нищо лошо няма да се случи“, успокои премиерът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.