Премиерът за крайморска Добруджа: Започвате от утре по плана – залив по залив, нива по нива

Започвате от днес, утре по плана – залив по залив, нива по нива, бостан по бостан. Мога да успея в Брюксел, само ако демонстрираме единство, заяви премиерът Бойко Борисов на срещата за „Комплекс Калиакра“.

„Комисарят ще дойде, но няма да дойдат в среда, в която биха ги посрещнали с протести. Не проявим ли всички толерантност и разбиране, накрая действително ще стигнем до осъдителни решения и тогава ще възбудим и другата част на България. Планът за управление две години и половина да се прави там на място, да можем да чуем всеки човек, съдба и едва тогава, ако не можем да защитим някой, имаме компенсаторни механизми. Тогава ще му дадем бостан на друго място и този човек да е защитен. 20, 30, 40 млн. лв. има в различните компенсаторни механизми“, обясни Борисов.

_mg_6655Заповедта не е проблемът, а е планът за управление на територията. В рамките на тази седмица ще има работни групи – енергетика, строителство, земеделие, които ще обсъдят заповедта, допълни екоминистърът Нено Димов. Българският данъкоплатец няма да бъде натоварен с милиони левове такси, вече има съдебно решение и трябва да работим за изпълнението му, каза още Димов.

Кадастралната карта трябва да бъде изготвена и предоставена на общините. Трябва да се каже, че тази заповед не ограничава по никакъв начин риболова, каза вицепремиерът Валери Симеонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.