Студентка обра колежка

Бойко Борисов на среща с Андрей Пленкович и Петро Порошенко през уикенда

Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Откриха нов автокомплекс в Пловдив Повече работни места и удобства за клиентите

Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт

Над 170 кг контрабанден тютюн откриха русенски полицаи при спецакция

Сини пламъци излизат изпод земята в Хаваите вследствие на изригналия вулкан Килауеа

Заради евродиректива скриха лицата на обвиняемите по аферата КАТ-Благоевград в съдебна зала

Лавров след разговор с холандския си колега: Липсват факти, доказващи връзката на Русия със сваления самолет МН17

Иван Кристоф – доброволецът спасител във висините Децата ми имат нужда от жив баща, а не от рисков герой, затова се поукротих, казва Човекът Паяк и герой на Торонто

Министър Ангелкова обсъди партньорството в туризма с ръководители на Владимирска област

Изгориха 366 кг. наркотици в инсинератор

Спряха хиляди тонове текстил от Азия заради опасни бои

Тестваме водородни автомобили За ползите от възобновяемите енергийни източници

Деси Радева награди победителите в състезанието “Пазим езика си” Президентът Радев пожела на учениците да се грижат за красотата на родната реч

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Димитър Николов

Снимка ГЕРБ

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас и зам.-председател на партията Димитър Николов и кмета на Варна Иван Портних. На срещата присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Владимир Уручев и заместник-председател в Групата на ЕНП в Европейския Комитет на Регионите Малина Едрева. Основен акцент в разговора бе значението на добрата образователна система за развитието на държавите. Енда Кени изтъкна, че в инвестицията в образованието е била ключова за възхода на Ирландия. По думите му, водещи науки са математиката и инженерните науки, които имат основна роля в подкрепата на държавното развитие.

Като втори главен приоритет, допринесъл за просперитета на страната, премиерът на Ирландия посочи развитата инфраструктура, която е водеща за привличането на инвестиции и разкриване на нови работни места. Според Кени няма алтернатива за проевропейската политика, която подпомага регионите.
Представителите на ГЕРБ заявиха, че образованието е водещ приоритет в програмата за управление на ГЕРБ. „Основен акцент в следващия управленски мандат на ГЕРБ и Бойко Борисов ще бъде двойното увеличение на учителските заплати с цел насърчаване на младите специалисти в сектора. Целим да създадем конкурентоспособни кадри за нуждите на бизнеса. Това ще допринесе за развитие на икономиката и повишаване на доходите на хората“, обясниха те.

„Пожелавам успех на моя голям приятел Бойко Борисов в сформирането на стабилно правителство“, заяви министър-председателят на Ирландия Енда Кени.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.