Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Председателят на ЕП призова за по-строги санкции на ЕС срещу Турция заради военната й операция в Сирия

Американски дипломати заловени край руски военен полигон Объркали два града, Москва предложи да им купи карта

Тръгнаха първите камиони с бюлетини за 5 области в страната

Атанас Фурнаджиев подаде оставка като Вицепрезидент на БФС

Българите вярват повече на Путин, отколкото на Меркел Това показва проучване на изследователския център „Пю”

„Витрувиански човек” на Да Винчи показват в Лувъра

Coфийcĸият гpaдcĸи cъд отмени промяната на режима на Бyдимиp Kyйoвич

744 предприятия движат икономиката Само 35 са големите компании в строителството, а 10 са в селското стопанство

Пускат нова банкнота от 50 лв.

Турция вдига разходите за отбрана с още 5 млрд. долара

Започна заседанието на Европейския съвет (СНИМКИ)

Херо остава далеч от националния

Ще строят нов пътен възел за връзка с магистрала „Тракия“ в Сливенско

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с Йорданка Фандъкова, Иван Портних и Димитър Николов

Премиерът на Ирландия Енда Кени проведе среща с кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас и зам.-председател на партията Димитър Николов и кмета на Варна Иван Портних. На срещата присъстваха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Владимир Уручев и заместник-председател в Групата на ЕНП в Европейския Комитет на Регионите Малина Едрева. Основен акцент в разговора бе значението на добрата образователна система за развитието на държавите. Енда Кени изтъкна, че в инвестицията в образованието е била ключова за възхода на Ирландия. По думите му, водещи науки са математиката и инженерните науки, които имат основна роля в подкрепата на държавното развитие.

Като втори главен приоритет, допринесъл за просперитета на страната, премиерът на Ирландия посочи развитата инфраструктура, която е водеща за привличането на инвестиции и разкриване на нови работни места. Според Кени няма алтернатива за проевропейската политика, която подпомага регионите.
Представителите на ГЕРБ заявиха, че образованието е водещ приоритет в програмата за управление на ГЕРБ. „Основен акцент в следващия управленски мандат на ГЕРБ и Бойко Борисов ще бъде двойното увеличение на учителските заплати с цел насърчаване на младите специалисти в сектора. Целим да създадем конкурентоспособни кадри за нуждите на бизнеса. Това ще допринесе за развитие на икономиката и повишаване на доходите на хората“, обясниха те.

„Пожелавам успех на моя голям приятел Бойко Борисов в сформирането на стабилно правителство“, заяви министър-председателят на Ирландия Енда Кени.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.