Премиерът на Украйна: Реинтеграцията на Донбас е предвидена в програмата на кабинета

Въпросът за реинтеграцията на Донбас е предвиден в програмата от дейности, разработена от министерския съвет на Украйна. Това заяви министър-председателят Алексей Гончарук след заседание на правителството.

„Що се отнася до това дали ние залагаме реинтеграцията на Донбас (в програмата за дейността на правителството) разбира се“, каза той пред журналисти, цитиран от ТАСС.

„Например, ако кажем, че хората трябва да боледуват по-малко, тогава те трябва да боледуват по-малко и на територията на Донбас, тъй като Донбас е територията на Украйна. Разбира се, при намирането на отговори на тези предизвикателства ще вземем предвид спецификата на всяка територия“, добави премиера.

В същото време премиерът подчерта, че въпросът за връщането на териториите в състава на страната не е от изключителната компетентност на министерския съвет, а самият „модел за реинтеграция заслужава отделен документ“. „Съществува също Съветът за национална сигурност, кабинетът на президента и парламента, като някои сегменти на тази реинтеграция принадлежат към компетентността на тези органи“, поясни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.