Премиерът обеща във всяко село полицай

Всяко село вече ще има полицай или най-малко един на две села. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов на редовното правителствено заседание. Малко преди това вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова съобщи, че в МВР започват да пристигат първите от 300-та нови патрулни автомобила по обществената поръчка, приключила през август миналата година.

„Тези автомобили, които ще подменим в големите градове, ще вършат прекрасна работа по селските райони“, каза още Бойко Борисов.

През тази седмица започват и доставките на специално оборудване за жандармерията и спецчастите в МВР, купено с 5 млн. лв., отпуснати в средата на годината от правителството. Това са щитове, шлемове, протектори, палки и др., научи „Труд”.

Бъчварова обясни още, че по линия на помощта от Европейския съюз за укрепване на граничната полиция са пристигнали първите автобуси, с които МВР само да вози мигранти и да не сключва договори с превозвачи. Тя добави, че оградата по българо-турската граница още не е завършена и остава да се построят още 2 участъка по 9-10 км. По нейни данни нелегалните мигранти през миналата година са намалели с 40% спрямо предишната година, а само за месец декември - с 60%.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България