Премиерът обеща разширяване на шуменско училище

Учителка: "Деца, нали разбрахте - това е г-н Борисов, който прави нова епоха в България"

Премиерът Бойко Борисов посети в Шумен едно от общо четири училища, които се ремонтират по ОП "Региони в растеж" и учителка от НУ "Илия Р.Блъсков" веднага му поиска пари за разширяване на базата. Школо се обновява за над 1 млн. лв., но се нуждае от още класни стаи, каза началната педагожка Роска Петкова, за да приеме всички желаещи ученици. Предложението е физкултурният салон да се превърне в две учебни зали, а на мястото на сценична тераса в двора да се изгради нова зала за спорт.

Борисов веднага се допита до министъра на финансите Владислав Горанов, но той бе категоричен, че "кметовете правят приоритетите". Учителката не отстъпи: "Деца, нали разбрахте - това е г-н Борисов, който прави нова епоха в България, а това е господина, който дава парите за училищата". "Щом е за училище ще го направим, направете проект", предаде се Борисов. Той обаче отказа да остави подписа си по няколко ученически тетрадки, които децата му предложиха. Не било редно, а и можело да го обвини Корнелия Нинова по политическа линия.

За над 13 млн.лв. се обновяват четири училища в Шумен и Борисов настоя до 17 септември навсякъде да са готови за старта на учебната година. Кметът Любомир Христов каза, че всяка седмица се правят оперативки със строители и директори, и ще се справят.

С две погачи посрещнаха премиера и министрите Владислав Горанов и Николай Нанков доволни шуменци от два прясно санирани блока на ул."Цар Освободител"1 и 3. В тях са инвестирани над 2,7 млн. лв. по Националната програма за енергийна ефективност. Обитават ги хора, колкото за две села. Развълнуваната пенсионерка Йорданка Христова поиска, "за да е пълно щастието им", да се финансира и ремонт на помещение за пенсионерски клуб в един от входовете. Щели да го посещават поне 60 души. Премиерът отклони желанието и припомни, че кметът Любомир Христов е искал 1,5 млн. лв. за доизграждане на нов Старчески дом в Шумен и градът вече ги е получил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование