Премиерът Огнян Герджиков: На 3 март сме на връх Шипка, за да засвидетелстваме нашето единство като нация

Днес на този връх ние почитаме паметта на героите, отдали живота си за свободата на България. На този връх сме и на тази дата, за да засвидетелстваме и нашето единство като нация. Това каза в словото си служебният министър-председател Огнян Герджиков по време на тържествата на връх Шипка по повод Националния празник 3 март.

Герджиков започна словото си, рецитирайки стихотворението на Иван Вазов "Опълченците на Шипка". Тържественото отбелязване на 139-ата годишнина от Освобождението на България на върха започна със заупокойна молитва и водосвет за благоденствието на българския народ, отслужени от великотърновския митрополит Григорий и старозагорския Киприан.

"На тази дата и на този връх няма партии, единствената партия е Отечество България", каза великотърновският митрополит. Слово произнесе и кметът на Габрово Таня Христова. На връх Шипка освен министър-председателят са още кметовете на Габрово и Казанлък, областните управители на Стара Загора и Габрово, представители на държавната власт, руски дипломати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България