На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Планински спасители свалиха жена със счупен крак от Витоша

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Всеки ръководител на високо равнище трябва да има мозъчна група, но да не е съставена от известни социолози

България с над 800 медала от олимпиади по природни науки Учредяваме международните състезания по физика и астрономия

Алпинист се отказа от върха, за да спаси живот В самото подножие на връх Ленин в Памир Георги Илков-Темето жертва мечтата си

Премиерът Огнян Герджиков опитал от прочутия еленски бут на туристическата борса

След официалното откриване на най-голямото туристическо изложение в България ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО, служебният премиер Огнян Герджиков и министърът на туризма в служебното правителство Стела Балтова са посетили еленския щанд.

„Опитаха от нашите специалитети – кашкавал, сирене, еленски бут, вино на избата в село Марян, новия натурален сок „Дивус“ и дадоха ласкави оценки за качеството им“, информираха експерти от община Елена.
Те подарили на Огнян Герджиков сувенир, изработен от еленския грънчар Валентин Димитров.

В Интер Експо център–София бе открита 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Над 40 български общини и 350 туристически компании участват с най-доброто и интересното в своя регион.

На щанд от 12 кв. метра община Елена подобаващо представя с успешното сътрудничество на Местен съвет по туризъм, хотелиери, ресторантьори и местни производители своите туристически дадености – природни забележителности, културно-историческо наследство, традиции, занаяти, местни продукти.

„Акцент в представянето на Елена тази година е отлично развиващият се кулинарен туризъм с традиционните местни празници – на еленския бут и меда от Еленския балкан. За по-атрактивното представяне на града на място работи майстор–занаятчията Милчо Бонев, чиито гравюри върху липа и череша вече предизвикват определен интерес сред посетителите на борсата.

За поредна година те ще имат възможност да изпробват късмета си и в специално организираната от Община Елена томбола с много награди, предоставени от хотелиери, занаятчии и производители“, съобщиха от общинската управа на балканското градче.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.