Червен код за наводнения в Одрин заради преливането на река Тунджа

Трус от 6,8 по Рихтер удари Папуа-Нова Гвинея

Спасителите от Банско прибраха закъсали девойка и семейство

Турската армия установи контрол над всички селища в района Африн

Майка на 6 деца скубе и бие учителка Поморийският съд разпореди глоба за инцидент в училище

Бинали Йълдъръм: Никой не може да определя бъдещето на Близкия Изток без Турция

Комисар Явор Колев: Увеличава се педофилията в интернет

Стамен Белчев: Каранга пречи на конкурентите Труд

Посланикът на Турция дари апаратура за лечение на деца

Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

Премиерът Огнян Герджиков: Работим за възстановяването на ефективен тристранен диалог

Снимка: Пресслужба на МС

Работим за възстановяването на ефективен тристранен диалог, отбеляза министър-председателят Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с президента на КНСБ Пламен Димитров и представители на членуващи в синдиката федерации, съобщават от пресцентъра на МС.

Премиерът призова социалните партньори да дадат своите предложения за темите, които НСТС да разгледа приоритетно в рамките на мандата на служебния кабинет. В интерес на постигането на повече съгласие, министър-председателят се ангажира да препоръча мерки, така че на достатъчно ранен етап да се провеждат консултациите по 3-годишната бюджетна прогноза.

По време на разговора КНСБ акцентира върху значението на приоритетите в социалната сфера по време на Българското председателство на ЕС. Те застъпиха позицията, че ако страната ни постави като фокус бъдещето на труда във времето на динамични технологични промени, ще получи широка подкрепа в Европа. Премиерът Герджиков подчерта, че е възложено на Центъра за подготовка на председателството да се организират срещи и консултации именно по приоритетите, които ще бъдат изведени. Министър-председателят се съгласи с необходимостта България да бъде активна в дебата в ЕС по отношение на Европейския стълб за социалните права.

КНСБ аргументира предложението си да се проведе среща между президента, премиера и представителите на работодателите и синдикатите, на която да се обсъдят темите за доходите на хората и за квалификацията на работната сила в страната.

По време на срещата бяха коментирани и въпроси от сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката, транспорта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Гледаме ги тея празнодрънкащи на снимката и си спомняме старите си комсомолски събрания:) Тия са от платените комсомолски дрънкачи, които после се превърнаха в ”демохрати”, заедно с други изпаднали елементи на българското общество. гаржаков само дрънка и нищо съществено не казва. Когато слушаме други ръководители като Тръмп напр. ти става топло на душата и виждаш, че човека действително работи за хората си. Ясен план, точни цифри, правилна програма. При българските политиханци, от последните 26 г, няма подобно нещо. Говори се в едно далечно бъдеще, говорят се общи фрази, нищо конкретно. На въпросите на почтените работещи българи в България и извън нея, не се отговаря. Непрекъснато се лъже и крие нещо. И колко така? Къде му е на тая пародия програмата за икономическото развитие на България, създаване на работни места, възстановяване на българското селско стопанство и икономика? Къде е “България над всичко”. Не сте ли българе бре? Как може да мразите и предавате така жестоко сънародниците си за един пробит долар? Или може да $а повече? Изхвърляне на всички политиханци. България се управлява от кадърни професионали, патриоти, чийто водещ девиз е – България над всичко:) Ние също се включваме, доброволци разбира се:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.