Премиерът откри новия фонтан на Бургас

Премиерът Бойко Борисов откри новия фонтан на Бургас. В 12 часа и 18 минути водните струи се извисиха пред погледите на стотици събрани да присъстват на тържеството хора. Някои бяха дошли директно от плажа в горещия юлски ден.

Премиерът пристигна в историческото ядро на морската градина, което е напълно реновирано.

То е било държавна собственост, но със съдействието на Бойко Борисов е прехвърлено на общината, която го стопанисва. След реновирането, старата морска градина е възстановена до най- малкия детайл. На входа и ще има същата палма, която е стояла там преди години. Спазена ще бъде дори височината и до сантиметър.

Това е любимо място за разходки на жителите на града, каза кметът Димитър Николов. Той обясни, че са реновирани 120 декара площ. Всичко е направено така, както е изглеждало преди 100 години, а за целта са използвани снимки от архивите на бургаски семейства.

На събитието присъства и министърът на регионалното развитие Николай Нанков. С такова качество като в Бургас трудно на други места бихме могли да открием и да отчетем изпълнени проекти. Ще се наслаждавате на един уникално реновиран парк, каза министърът.

"Вече не си спомням нещо да си искал и да не сме го направили", шеговито се обърна към кмета премиерът Борисов и натисна копчето, за да пусне новия фонтан.

Честито на бургазлии, дори и същата палма се намери, каза още премиерът

След това той се отправи към улица "Крайезерна", която се разширява и ремонтира, за да се разтовари трафикът към Южното Черноморие и да не се образуват тапи на пътя към Созопол, Лозенец, Царево и останалите ни курорти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България