Премиерът посети Бачковския манастир по повод 150 години от създаването на Българската екзархия (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов посети СУ „Найден Геров“ – Пловдив, едно от петте учебни заведения, които получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони в града. Държавни пари са осигурени още за ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Душо Хаджидеков“ в район „Централен“ , СУ „Софроний Врачански“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в „Тракия“.

След това министър-председателят инспектира ОУ “Петко Каравелов” в Асеновград, в което ще бъде изграден физкултурен салон със средства, отпуснати от правителството. „Децата са ни най-скъпи, спортът е от изключително значение за тяхното развитие и дисциплина и затова правителство реши да отпусне средства на общо 50 училища в цялата страна, за да си изградят физкултурни салони“, отбеляза премиерът Борисов в Асеновград. В града той се запозна и с напредъка по изграждането на кръгово кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград. Стойността на проекта е 2,3 млн. лв., а строителните дейности са изпълнени на близо 85%.

По повод отбелязването на 150 години от създаването на Българската екзархия министър-председателят Бойко Борисов посети Бачковския манастир. Там премиерът бе посрещнат от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий и разговаря с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. „Без Господ нищо не може да се направи, винаги се почва с него“, заяви министър-председателят пред духовниците. За ремонт на Бачковския манастир с решение на Министерския съвет в края на 2019 г. бяха отпуснати 500 хиляди лева.

Коментари

Задължително поле