Премиерът: Обещах на великата ни спортистка Станка Златева да разширим спортната зала за борба в Сливен

Снимка: фейсбук/ Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов посети залата на клуб „Станка Златева” в Сливен.

"Само трети тепих трябва, за да може да се провеждат състезания," заяви шампионката по борба Станка Златева. Сливен е един уникален град в който има много хубави места, допълни тя.

"Щом трябва още един тепих, ще го направим", обърна се премиерът към нея. От своя страна, Златева заяви, че в залата тренират уникални деца, на които ще се помогне.

"Даже и това не е най-важното – най-важното е, че тренират, здрави са ,не пушат, не взимат наркотици и не пият, отбеляза премиерът.

Като е хубав паркът и като е хубава залата - хората са доволни, това не го е имало, сега го има, каза още Борисов.

"Важно е децата да спортуват, защото това ги поддържа здрави, възпитава ги на ценности и ги държи настрана от вредните навици. Ето защо обещах на великата ни спортистка Станка Златева и на обществеността в Сливен да разширим вече съществуващата спортна зала за борба, за да се изгради трети тепих", пише Борисов във фейсбук.

"Залата на клуба по борба "Станка Златева" бе построена върху общински терен, а за изграждането й Министерството на младежта и спорта отпусна 630 000 лева. В това прекрасно съоръжение тренират 35 деца, а някои от тях вече имат отличия от национални и международни състезания", отбеляза още премиерът.

Сега влагаме всичките си усилия за завършването на АМ "Хемус", за да може и градовете от Северна България да се развиват по модела на Южна България и Сливен.

Коментари

Задължително поле