Премиерът рапортува на Юнкер Всеки министър ще се срещне с ресорния еврокомисар

Предвидена е обща пресконференция на премиера Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел.

Цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов е на работно посещение в Брюксел, където ще се проведе съвместно заседание с Колегиума на комисарите. Повод е предстоящото ротационно председателство на България на Съвета на Европейския съюз през първата половина на 2018 г. и подготовката за него. Такава е установената през годините практика.

Предвижда се двустранна среща между министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а всеки министър ще проведе и индивидуална среща със съответния еврокомисар. В рамките на пленарна среща между представителите на българското правителство и комисарите ще бъдат представени приоритетите на България по време на първото й председателство на Съвета на ЕС. Акценти в разговорите ще бъдат темите от европейския дневен ред, които ще бъдат и във фокуса на Българското председателство.

След срещите министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще дадат съвместна пресконференция.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.