Премиерът спря кортежа, доктор помогна на ранени в катастрофа Моята роля беше само на регулировчик, каза Борисов

Кметът на Ямбол Георги Славов и обърнатият автомобил, който вчера още не бе изваден от дерето. Бойко Борисов, кметът на Бургас Димитър Николов и д-р Светлин Сталянов, който е оказал първа помощ на ранените.Снимка БИ ТИ ВИ

Премиерът Бойко Борисов спря кортежа си и лекар и гардове от НСО помогнаха на трима младежи, ранени при катастрофа край Ямбол.

Злополуката станала на околовръстния път на града малко преди 20 ч в петък. Автомобилът с момче и две момичета се обърнал в 20-метрово дере край пътя. Младежът се качил по ската и започнал да маха в тъмното на преминаващите автомобили за помощ, но никой не спирал.

„Първоначално помислихме, че момчето е пиян човек и се разхожда по магистралата. Спряхме, за да го спасим, защото си помислихме, че ще мине да го блъсне някой друг. Колата не се виждаше, защото тя беше в дерето”, разказа вчера премиерът. Той отрече появилите се в сайтовете твърдения, че сам е вадил ранените от смачканата кола. „Моята роля беше на регулировчик. Пуснахме лампите, обадихме се на полицията и „Бърза помощ”. Много плашещо беше. Целите младежи бяха в кръв. Нито една кола не е спряла 15 минути, докато момчето им е махало, иначе на приказки сме много големи. Имали са късмет. Докторът свърши работата. Не искам да се героизирам. Докторът е герой. Справихме се блестящо”, каза още премиерът. Той повика при журналистите д-р Светлин Сталянов от правителствена болница „Лозенец”, за да разкаже за инцидента. „Бяхме екип, сам човек не може да извади ранените от това дере. Оказах им първа помощ. Едното от момичетата беше най-зле, в безсъзнание с тежко мозъчно сътресение, успяхме да го върнем в съзнание”, каза лекарят.

„Предполагам, че са се заговорили и затова са се обърнали, защото не приличаха на пияни или дрогирани”, добави Борисов. Преди да продължат по пътя си, той се обадил на кмета на Ямбол Георги Славов да отиде при младежите в болницата, за да му каже по-късно какво е състоянието им.

„Не бива да се прави пиар от случилото си, това беше една чисто човешка реакция на Борисов”, коментира вчера кметът Славов. По думите му само едното момиче е по-зле, защото си е ударило главата. И тримата пострадали са оставени под наблюдение в болницата и докторите се надяват да няма усложнения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Ако не е PR-акция, защо въобще се споменава по медиите. Това просто си е гнусно самохвалство. А същевременно колко хора пострадаха от същия този кортеж…

  2. ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК БИ ПОМОГНАЛ ДРУГИМО ПРИ ТАКАВА СИТУАЦИЯ. ТОВА ЧЕ Е ПОМГНАЛ НЕ ГО ПРАВИ ДОБЪР ПОЛИТИК. А КОЛКО ХОРА Е ПОГУБИЛ И ПРОГОНИЛ ОТ БЪЛГАРИЯ. НЕКА САМОХВАЛКОТО ДА НЕ СИ ТУПА ПОЛИТИЧЕСКИ ДИВИДЕНТИ НА ГЪРБА НА ПОСТРАДАЛИТЕ.
    БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ
    БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ_АНИ. БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА

  3. Защо все злобни коментари . Направили са едно добро , зарадвайте се !

  4. Не знам кой е по лош тоя който е спрял да помогне или тоя на който света му е крив и бълва коментари. Може би право на коментар имат само децата които са пострадали и те едва ли ще мразят човека който им е помогнал след като 15 мин ‘всеки би направил това’ но никой не е спрял.

  5. Premiera … ha . ha . ha .ha .ha .ha … Prestapnika ,koiito za . 27 . godini ograbiha Balgaria .. Prestapnici nagli … za . 27 . godini .. 2.000.000 .. narod oneshtojiha .. bokluci mrasni

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.