Премиерът: Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители

Съмнявам се, че "Грипен" са най-добрите изтребители. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти.

„До изтребителите ли е опряла в момента армията? Тези изтребители за какво ни трябват в момента? Първо ни трябва сухопътна техника. Такава ни е доктрината", коментира премиерът.

Той припомни, че ГЕРБ са спечелили изборите с обещанието за двойно увеличение на учителските заплати. "В мандата ние го правим. Патриотите казаха, че искат минималните пенсии, правим ги. Искаме много от инфраструктурните проекти да ги завършим, защото икономиката и индустрията са тези, които правят вече 4% ръст", посочи Борисов.

„Изведнъж се оказа, че за един месец се смениха всички военни експерти и веднага - без въоръжението 1,5 млрд., с въоръжението - 3 млрд. Ами като извадим 3 млрд. сега, което от всичкото изброено, какви заплати, на кой ще вдигнем", попита министър-председателят и добави: "Съмнявам се, че това са и най-добрите изтребители. Затова искаме сега, има парламентарна комисия, да се направи оценка“, каза още той.

„Да видим със 7 самолета каква отбрана толкова ще се постигне в България, каква сигурност. Ще победят във въздушен бой кои? Срещу кой ще ги изправим? Тези изтребители кои други ще свалят? Питам ви аз, не мога ли да задам един въпрос, вие сте публични медии. Като не сте експерти, и аз не съм. Затова като премиер искам да разделя и да има и за учители, и за пенсионери, и за артисти, и за военни, и за МВР, и за пожарникари, санитари, доктори. Всички искат“, каза Бойко Борисов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България