Премиерът тръгна на обиколка из Родопите (ВИДЕО)

Инспектира ремонта на пътя Кричим-Михалково-Смолян

Премиерът Бойко Борисов тръгна на обиколка из Родопите, за да инспектира наскоро ремонтираните пътища там. Придружава го заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Двамата първо минаха по пътя Михалково-Девин-Стойките за Смолян.

"Всичко е нови мантинели, път. Целият път е с бетон и стени, за да държи", похвали ремонтът Борисов.

"Над 30 километра мантинели пазят дерето. Рудозем-Ксанти е изключително важен пункт. ТИР след ТИР вървеше по този път. Докато другите бърбориха, ние сложихме мрежи, за да няма срутище като дойде пролетта. Изнесе се стотици хиляди тонове скална маса. Скалата пак ще пада, но въпросът е да не пада на пътя", коментира Бoрисов.

"Тук са големите заводи за минерална вода, тир след тир минаваше от тук. А беше и дупка до дупка - нито укрепен. Сега е укрепен с бетонни стени, има мрежи", коментира премиерът. По думите му са изнесени стотици тонове скална маса, за да се разшири и обезопаси пътят.

Борисов попита Нанков дали са извършени всички видове тестове на настилката и дали пътят е направен по всички изисквания за безопасност. Зам.-министърът даде положителен отговор и обясни, че е направен ремонт на тунела и са подменени старите мантинели.

Коментари

Задължително поле