Премиерът: 4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в Бургаско

4,3 млн. лева са нужни за цялостното възстановяване на инфраструктурата в община Бургас, която пострада при наводненията. Това каза премиерът Бойко Борисов след инспекцията на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг и обхода на Ахелой.

По думите му първите 1 млн. лева, които държавата отпусна , са били само за началните неотложни почистващи действия. „Трябва да благодарим за работата и на Червения кръст, и на фирмите, и на доста доброволци, и на армията, и на пожарната. Надали всички гардероби и дивани ще могат да се възстановят, но инфраструктурата ще се оправи изцяло“, каза още той.

Борисов уточни, че с 1,5 млн. лв. от тези средства ще се изгради и движението около бургаския кв. „Меден рудник“ с цел по този начин да се освободи тежкият трафик в квартала. „Проблемът на кметовете е, че много трудно се оправят с парите и даренията. Правят се списъци, за да може те да отидат там, където трябва. Иначе 325 лв., които са по закон от социалните, вече са изплатени“, каза премиерът.

Периодът на вота недоверие е подбран неслучайно. Това каза още премиерът след проверка на изпълнението на дейностите по проекта за брегоукрепването на кв. „Сарафово“ в Бургас.

"Винаги съм казвал, че вотът на недоверие е право на всяка една опозиция. Единственото, което е - защо избират такъв момент. Ако сме национално отговорни, не би трябвало да го правят, защото вот на недоверие се прави, за да мине, а не само да правиш парадиране, че правиш вот на недоверие. Да допуснем, че целта им е да мине, това означава, че ще се озовем без парламент по време на Председателството. Затова казвам- периодът явно е подбран неслучайно", заяви премиерът.

"В България имаме хубава поговорка - "Крадецът казва: Дръжте крадеца" и че в ада, на българския казан не е нужно да се слагат пазачи - ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу в катрана 6 месеца докато сме във фокуса на Европа и да се изговорят всички глупости, които на някой му дойдат на акъла", каза още Бойко Борисов. Премиерът обяви, че от ГЕРБ ще предложат да отпадне давността и за престъпна приватизация. "Може би давността за приватизацията трябва да върви с този вот на недоверие. Над 30 млрд. лв. са откраднати по време на приватизацията в България и няма наказани", коментира Борисов.

Той отново заяви, че ако някой от ПП ГЕРБ направи нарушения, мигновено партията го изважда от нейните редици.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2076264962601563/

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България