Пренасели се магарешкият приют в Баничан

Изчерпани са местата в магарешкия приют, който бе открит миналата година в гоцеделчевското село Баничан. Двата магарилника, в които е имало 24 места, са вече пълни, затова спешно се строи ново отделение, което да поеме кандидатите за щастливи старини.

Приютът бе построен от българското подразделение на швейцарската организация за защита на животните - „Ветеринари в действие“, е и единствен по рода си в България.

Новото отделение ще поеме още 17 магарета, каза д-р Константин Антов, управител на „Ветеринари в действие“. Вероятно отделението ще е готово до юни и се строи по евростандарти за отглеждане, според които трябва да има и осигурена площ за разходка на четириногите.

Целта на приюта е да осигури спокойни старини на магаретата, за които стопаните им нямат възможност да се грижат и да не ги дават в кланици.

„В приюта се планира да се изгради и интернет платформа, за да може всеки да види как живеят магаретата. Предстои да изградим и административна сграда за работниците“, допълни д-р Антов.

Коментари

Задължително поле