На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Данъци и осигуровки за обезщетение след уволнение

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 20 юни 2019

Преобразяват гимназията по хранителни технологии и техника в Пловдив с 1,4 млн. лв.

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в града под тепетата ще бъде тотално преобразена с 1,4 млн.лв. по европроект, спечелен от Община Пловдив, съобщи директорът на учебното заведение Людмила Ганева.

Безвъзмездната финансова помощ, отпусната за реализацията на проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ – гр. Пловдив“, възлиза на 1 399 985,87 лв. с ДДС. 1 189 987,99 лв. (85% от общата сума) сумата представляват принос на ЕФРР (Европейския фонд за регионално развитие), а останалите 15% – 209 997,88 лв., са съфинансирани от държавния бюджет.

За период от 2 години до 26 ноември 2018 г. ще бъдат извършени строително-монтажни дейности и въведени мерки за енергийна ефективност с цел подобряване на цялостния микроклимат в училището на бул. „Васил Априлов“ на изхода на Пловдив в посока АМ „Тракия“. Проектът включва и доставка на оборудване и обзавеждане, съобразено със съвременните образователни стандарти, нужни за обезпечаване на професионалните обучения в ПГХТТ-Пловдив.

За последно професионалната гимназия е ремонтирана през 1984 г., когато е строена новата сграда. С реализирането на проекта учениците ще имат съвсем нови физикохимична, микробиологична и други лаборатории, в които ще изследват качествата и показателите на храните и напитките.

До края на май ще бъде избран изпълнител, следва проектиране и до края на август започва ремонтът, който ще продължи 270 дни. 821 000 лв. от сумата са за основен ремонт, саниране и поставяне на вътрешна отоплителна инсталация и на рампи на инвалиди, а 284 000 лв. – за обзавеждане и специализирано оборудване.

Останалите средства са за одит, строителен надзор и публичност по проекта. През 2019 г. гимназията, в която се обучават 620 деца, навършва 70 години и ще празнува юбилея си с напълно обновена сграда.

11pl4003-1

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.