17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

Министър Ангелкова: Всички 5-звездни хотели са резервирани на 90% за летния сезон

Щурмови хеликоптер „Апачи“ се разби в САЩ Двамата пилоти са загинали

Турция праща и сухопътни сили в операцията в Северна Сирия

Пост на турски език се появи в профила на президента във фейсбук

„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

Преобразяват гимназията по хранителни технологии и техника в Пловдив с 1,4 млн. лв.

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в града под тепетата ще бъде тотално преобразена с 1,4 млн.лв. по европроект, спечелен от Община Пловдив, съобщи директорът на учебното заведение Людмила Ганева.

Безвъзмездната финансова помощ, отпусната за реализацията на проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ – гр. Пловдив“, възлиза на 1 399 985,87 лв. с ДДС. 1 189 987,99 лв. (85% от общата сума) сумата представляват принос на ЕФРР (Европейския фонд за регионално развитие), а останалите 15% – 209 997,88 лв., са съфинансирани от държавния бюджет.

За период от 2 години до 26 ноември 2018 г. ще бъдат извършени строително-монтажни дейности и въведени мерки за енергийна ефективност с цел подобряване на цялостния микроклимат в училището на бул. „Васил Априлов“ на изхода на Пловдив в посока АМ „Тракия“. Проектът включва и доставка на оборудване и обзавеждане, съобразено със съвременните образователни стандарти, нужни за обезпечаване на професионалните обучения в ПГХТТ-Пловдив.

За последно професионалната гимназия е ремонтирана през 1984 г., когато е строена новата сграда. С реализирането на проекта учениците ще имат съвсем нови физикохимична, микробиологична и други лаборатории, в които ще изследват качествата и показателите на храните и напитките.

До края на май ще бъде избран изпълнител, следва проектиране и до края на август започва ремонтът, който ще продължи 270 дни. 821 000 лв. от сумата са за основен ремонт, саниране и поставяне на вътрешна отоплителна инсталация и на рампи на инвалиди, а 284 000 лв. – за обзавеждане и специализирано оборудване.

Останалите средства са за одит, строителен надзор и публичност по проекта. През 2019 г. гимназията, в която се обучават 620 деца, навършва 70 години и ще празнува юбилея си с напълно обновена сграда.

11pl4003-1

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.