Руски учени: Астероид може да удари Земята през 2068 година

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм Отчита се ръст от 6,6%

Петър Попангелов: Курортите имат нужда от развитие Нито планините са ниски, нито сезонът е къс, смята скиор №1 за всички времена у нас

Анита Мейзер пред съда: Аз съм птичка, стреляна с оръдие

Томислав Дончев: През пролетта ще знаем къде има излишни звена в администрацията

Епизод от руската анимация „Маша и Мечокът“ влезе в Гинес

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Парите за ромите не дават ефект

„Ислямска държава“ обяви за свое дело експлозията в руския град Магнитогорск

Гръцкият парламент гласува ратификацията на Преспанския договор следващата седмица

Благотворителност и бели мечки на „Бизнесдама“ на годината Изисканото събитие събра над 170 специални гости от различни сфери

Затвор за двама българи и сириец, организирали канал за нелегални мигранти

Екипи от 3 полицейски управления проверяваха шофьори в Шумен За два часа са наложени 61 санкции

Пловдив пред грипна епидемия, спряха свижданията в болниците Цяла седмица ваканция обявиха в самоковски училища

Димитров: Уважавам Агаси, защото е искрен

Мъжът, предизвикал преследване с полицаи, остава в ареста

Преобразяват гимназията по хранителни технологии и техника в Пловдив с 1,4 млн. лв.

Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в града под тепетата ще бъде тотално преобразена с 1,4 млн.лв. по европроект, спечелен от Община Пловдив, съобщи директорът на учебното заведение Людмила Ганева.

Безвъзмездната финансова помощ, отпусната за реализацията на проекта „Модернизация на инфраструктурата и подобряване качеството на образователната среда в ПГХТТ – гр. Пловдив“, възлиза на 1 399 985,87 лв. с ДДС. 1 189 987,99 лв. (85% от общата сума) сумата представляват принос на ЕФРР (Европейския фонд за регионално развитие), а останалите 15% – 209 997,88 лв., са съфинансирани от държавния бюджет.

За период от 2 години до 26 ноември 2018 г. ще бъдат извършени строително-монтажни дейности и въведени мерки за енергийна ефективност с цел подобряване на цялостния микроклимат в училището на бул. „Васил Априлов“ на изхода на Пловдив в посока АМ „Тракия“. Проектът включва и доставка на оборудване и обзавеждане, съобразено със съвременните образователни стандарти, нужни за обезпечаване на професионалните обучения в ПГХТТ-Пловдив.

За последно професионалната гимназия е ремонтирана през 1984 г., когато е строена новата сграда. С реализирането на проекта учениците ще имат съвсем нови физикохимична, микробиологична и други лаборатории, в които ще изследват качествата и показателите на храните и напитките.

До края на май ще бъде избран изпълнител, следва проектиране и до края на август започва ремонтът, който ще продължи 270 дни. 821 000 лв. от сумата са за основен ремонт, саниране и поставяне на вътрешна отоплителна инсталация и на рампи на инвалиди, а 284 000 лв. – за обзавеждане и специализирано оборудване.

Останалите средства са за одит, строителен надзор и публичност по проекта. През 2019 г. гимназията, в която се обучават 620 деца, навършва 70 години и ще празнува юбилея си с напълно обновена сграда.

11pl4003-1

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.