Кметът на Солун: Разочарован съм, защото след 25 г. спорове за името на Македония сме в същата позиция

Шиндзо Абе: Япония ще накара КНДР да промени своя курс и да се откаже от ракетно-ядрените си програми

От днес грипна епидемия и в Благоевград

Спасителна акция за блокирани в старопланинска хижа близо до връх Шипка

15 пострадали след удар на влак в стена в Австралия

САЩ планират да изпратят допълнително хиляда души в Афганистан

Френският външен министър: Русия не може да реши сама сирийската криза

Близо 65 хиляди души останаха без ток в Канада заради силния вятър

165 машини чистиха снега в София през нощта

Импровизирано взривно устройство избухна в мол в Калифорния, няма пострадали

Лавров: Русофобията на Запада сега е по-лоша, отколкото по време на Студената война

Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Преобразяват парк „Бунарджика” в Пловдив с 500 000 лева Проектът предвижда обновяване на алеите, осветлението, градинското обзавеждане и атракциите на Хълма на освободителите

Снимки: Николай Спасов

Парк „Бунарджика” в Пловдив ще бъде тотално преобразен с малко над 500 000 лева, които ще бъдат обновени и реконструирани алеите, осветлението, градинското обзавеждане и атракциите в подножието на Хълма на освободителите.

Амбициозният проект на кмета на район „Централен” Георги Стаменов и екипа му включва и възобновяване на едни от най-големите атракции, каквито през 20-и век са били водните каскади на Бунарджика и двете езера. Тяхната облицовка в момента е олющена и унищожена и е нужен основен ремонт, за да добият тези водни атракциони отново някогашния си бляскав и естетически вид.

Преди да започне реконструкцията им, предстои да бъде изградена нова пешеходна алея до тях, за да могат майки с колични и трудноподвижни хора с различни увреждания да стигат безпроблемно и безпрепятствено дотам. Достъпът в момента до акведукта на Бунарджика е само през стълбите на парка, които не са предназначени за бебешки и инвалидни колички.

Основно реновирани ще бъдат и почти всички алеи на парк „Бунарджика”, които са силно амортизирани, с изключение на централната, минаваща покрай Летния театър и паметника на Васил Левски.

Над 200 000 лв. пък ще струва монтирането на ново LED осветление, което да стига до върха на Хълма на освободителите и паметници на Альоша и руските войни, загинали в Руско-турската война през 1877-1878 година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.