Преобърнал се турски ТИР запуши за 5 часа автомагистрала "Тракия" край Цалапица

Снимка: Архив

Преобърнал се ТИР с турска регистрация запуши автомагистрала "Тракия" в района на 112-и км и пътен възел "Цалапица" за близо 5 часа в сряда сутринта и образува километрични опашки и в двете посоки.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 малко преди 5 часа, а докъм 10 часа на местопроизшествието вървяха огледи и разчистване и движението по АМ "Тракия" се осъществяваше в по една лента и в двете посоки.

По първоначалната информация турският шофьор, пътуващ в посока ГКПП Капитан Андреево е заспал зад волана, преминал е средната разделителна линия на аутобана, разкъсал е мантинелата, попаднал е в насрещното движение и попаднал в канавка. По същото време в посока София трафикът е бил много слаб и по чудо не се е стигнало до тежък фатален сблъсък.

Водачът на ТИР-а е откаран за прегледи в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, но няма опасност за живота му, съобщиха от здравното заведение.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право