На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Преподаватели от ВТУ проведоха занятия в Башкирския държавен университет Споразумението за сътрудничество между двата ВУЗ-а е подписано през 2002 година

Преподаватели от Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий“ по традиция всяка есен провеждат занятия по български език и литература във Филологическия факултет на Башкирския държавен университет в гр. Уфа, Руска Федерация. Тази година лекции пред руските студенти изнесоха гл.ас. д-р Мая Ангелова-Анастасова и гл.ас. д-р Силвия Коева.

Пред колеги от Башкирския държавен университет двете преподавателки споделят: „Това е първото ни пътуване до Русия и Башкирия. Уфа е много красив град. През първите дни ни провървя с времето и успяхме да се насладим на красивите гледки към река Белая. Благодарение на колегите от Башкирския държавен университет посетихме класически концерт, къщата-музей на С. Аксаков, разгледахме експозицията „Гореща живопис“ и ходихме на хокей. Специално за нас беше организирана изложба на редки книги, посветени на България.Впечатлени сме от руските студенти, от тяхната отговорност и интерес към науката“.

Споразумението за сътрудничество между Башкирския държавен университет и Великотърновския университет е подписано през 2002 г. Оттогава лингвисти от ВТУ ежегодно представят пред руски студенти резултатите от своите научни изследвания в областта на филологията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.