Прераждането на Марио Балотели

25 000 зрители аплодират Марио Балотели на крака. Нападателят напуска терена по време на мача с „Нант“, тъй като е сменен. Никога не сте виждали по-щастлив заменен футболист. Балотели е усмихнат до ушите, а белите му зъби заслепяват зрителите пред телевизионните екрани.

Той е прероден“, написа таблоидът „Дейли Мейл“ по адрес на Балотели.

И с право. Нападателят, който е известен с изцепките си извън терена, вече е изцяло концентриран върху футболната си кариера. Поне така изглежда. Откакто премина в „Ница“ през лятото, италианецът вкара 7 гола в 9 мача, с което помогна новият му отбор да оглави класирането във френската Лига 1. Изглежда, че ПСЖ има сериозен конкурент за първото място в класирането и виновник за това е именно Балотели. След 12-ия кръг „Ница“ има 9 победи и 1 загуба. Тимът е с три точки пред ПСЖ и „Монако“, които делят втората позиция. А Балотели няма спирка. Вкарва голове, покланя се на публиката и нищо не може да свали усмивката от лицето му. Дори и една катастрофа, която напомни за изцепките съпътстващи нападателя извън терена. Случката се разигра след мача между „Ница“ и „Марсилия“ (3:2), когато бившият футболист на „Ливърпул“ вкара два гола.

Преди време той ме попита дали може да вземе бентлито ми, а аз му казах първо да вкара два гола на „Марсилия“ - призна агентът на играча Мино Райола. - Бях забравил за този разговор, когато един ден жена ми ме повика и ми каза, че Марио е на телефона. „Мино, ключът“, каза ми той, а аз изобщо не се сетих за какво говори. Бях забравил. Е, дадох му го. А той отишъл на дискотека и ударил на заден ход колата в един стълб. Обади ми се посред нощ с особен глас, за да ми съобщи лошата новина и да ми се извини. Простих му, естествено. Той е добър човек. Марио е феномен, но е Балотели!“

Прераждането на Марио Балотели

А изцепките на футболиста са безброй. По време на престоя си в „Манчестър Сити“ подпали къщата си с фойерверки, за което плати 400 хил. паунда за ремонт. Докато играе за „Интер“, нападателят се появи на интервю с фланелка на вечния съперник „Милан“. Историята помни и проникване в женски затвор.

Исках да видя какво е“, каза Балотели.

Но италианецът има добро сърце. През 2012 г. футболистът спира на бензиностанция в Манчестър, за да зареди колата си, и заяви, че плаща горивото на всички клиенти. Освен това Марио настоял резервоарите на возилата да се напълнят догоре.

Какво да очакваме от Балотели?

„Много голове - каза нападателят. - Искам титла с „Ница“. Ако го направя, ще прелетя с хеликоптер над града. Обещавам ви.“

А който познава Марио е наясно, че той е човек, който спазва обещанията си. Иначе няма да е Балотели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят