Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Преселниците вече не искат в Германия, стремят се към скандинавските страни

Снимка: БТВ

Целта на мигрантите вече не е да достигнат до Германия, а до Дания, Швеция, Норвегия, каза арабистът Мажд Алгафари по БТВ Той коментира напрежението около централната гара в Белград, която вчера беше окупирана от мигранти, а от „Лекари без граници“ предупредиха, че сръбската столица може да се превърне във второ Кале.

Алгафари разказа, че е говорил със свои познати, които са били два месеца в халетата край гарата. По думите им, въпреки усилията на властите и на неправителствените организации да осигурят отопление и храна, животът там е ужасен. Във всяко помещение се събират стотици души, нямат бани, мирише ужасно. Затова хората предпочитат да излязат навън при минусовите температури и да палят огньове. Полицията не закачала бежанците, но техният най-голям страх е да не ги извозят обратно, след като са платили са немалки суми, за да стигнат до там по пътя за Западна Европа.

Всяко връщане назад оскъпява пътя до Швеция, Норвегия, Дания – предпочитаните крайни цели, където има отворена социална политика, помощи и осигурени жилища. Германия вече не е толкова привлекателна за мигрантите, защото не се отнася с тях толкова добронамерено и гостоприемно – трудно се получава статут, бавят се документите, каза Алгафари.

Според него Сърбия добре пази границите и има адекватна политика по отношение на мигрантите – има решителност, воля потокът да бъде спрян. У нас има неадекватна, некомпетентна политика, посочи той. И добави, че бежанците продължават да влизат в страната и да преминават през нея.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. У нас има неадекватна политика, защото първо управляващите от свинефермата герб нямат необходимия умствен капацитет, а второ са много крадливи и със сигурност не са пропуснали да пълнят черната каса и тайните си сметки с парите на мигрантите. А когато сакаш да цуцаш парите на мигрантите не пречиш много много на каналджиите.

  2. „бежанците са платили са немалки суми, за да стигнат до Западна Европа. Всяко връщане назад оскъпява пътя до Швеция, Норвегия, Дания – предпочитаните крайни цели, където има отворена социална политика, помощи и осигурени жилища. Германия вече не е толкова привлекателна за мигрантите, защото не се отнася с тях толкова добронамерено и гостоприемно – трудно се получава статут, бавят се документите, каза Алгафари.“ Значи бежанците били „бедни“.Искат дундуркане,не са бедни. В Германия вече не им играят по свирката,та се местят в Скандинавия.Там да сучат.

  3. Тази арабска фамилия никне навсякъде. Сега веме са и специалисти по бежанските проблеми. Този толкова глупости е наговорил, че няма да го коментирам. Медиите трябва да спрат да дават трибуна на такива недоразумения.

  4. Тази арабска фамилия никне навсякъде. Сега вече са и специалисти по бежанските проблеми. Този толкова глупости е наговорил, че няма да го коментирам. Медиите трябва да спрат да дават трибуна на такива недоразумения.

  5. да бъдат върнати там откъдето са дошли

  6. „Германия вече не е толкова привлекателна за мигрантите, защото не се отнася с тях толкова добронамерено и гостоприемно“ – че какво друго да очакваш от оня урoд меркел и гoведата и?!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.