Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

Бургас строи нов Център за хора с увреждания

Преселници направиха нов нелегален лагер в Париж

Френската жандармерия претърси нелегален мигрантски лагер в североизточната част на Париж. Броят на бежанците в града нарасна рязко след закриването на лагера в Кале, известен като „Джунглата“. Операцията се състоя главно в проверка на документи на някои от 2500-те мигранти спящи на открито около канал и мост до парижката метростанция „Сталинград“.

„Преди три дни раздавахме по 700-800 порции храна. Днес надхвърляме хиляда. Не зная как ще се справим“, посочва Чарлз Дрейн от неправителствена организация, която доставя храна на мигрантите в 19-и район.

В този популярен столичен квартал са съсредоточени импровизирани лагери на имигранти, в които сега живеят близо 2000 души по данни на властите.

Напрежението расте, както и спекулациите, че полицията ще евакуира и затвори окончателно лагера следващите дни, както настояват управниците на града.

„Понякога полицията идва и не им позволява да останат. Не знам защо. Искат да останат тук известно време и може би им дават дом или място, където да спят“, казва мигрантът от Афганистан Шакиб Даууд. „Никой не е щастлив и никой не иска да остане тук. Не е учтиво, но е добре. Ако нямаш дом, си бездомен, времето е студено и никой не иска да остане на улицата“.

След няколко часа полицията позволи на мигрантите да се завърнат, след като работници са почистили мястото.

В писмо до министъра на вътрешните работи Бернар Казньов кметът на Париж Ан Идалго е поискала лагерът да бъде затворен незабавно по хуманни и санитарни съображения.

Според министърката на жилищното строителство Еманюел Кос обаче няма масово прииждане от Кале към Париж. Близо 6000 души от Кале бяха разпределени в центрове за настаняване на мигранти в цяла Франция.

„Правят се проверки по пътищата, по влаковете. За момента нищо не подсказва да има приток на мигранти от Кале“, увери префектът на Париж Жан-Франсоа Каранко.

Полицай, работещ в северната част на Франция, казва обратното: „Много мигранти отиват в Париж с автобус, влак или с кола. „Някои биват директно взимани с коли, идващи от Париж“.

„Трудно е да се каже откъде са, но едно нещо е ясно: това се разраства по притеснителен начин“, подчерта Виолет Баранда, общински съветник в Париж. „Вече има семейства с деца, понякога на по няколко месеца“.

Суданци, сомалийци, етиопци, еритрейци, сирийци, либийци, афганистанци. „Всички нещастия по света са се събрали тук“, казва с усмивка Ибрахим Закария, родом от Дарфур.

Източник: БНР, bTV

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. .не на метроспирка, а на шампс елизее трябва да се съберат….

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.