„Преспав“ с извънреден епизод за пандемията

Яна Маринова също е част от актьорския състав на сериала.

В пансиона е обявено извънредно положение и всички са поставени под карантина

Събраните средства от рекламите са преведени по сметката на Фонда за борба срещу COVID-19

Феновете очакват пети сезон

След края на последния сезон на поредицата “Преспав”, феновете веднага бомбардираха продуцентите с въпроси дали ще има продължение. През януари тази година с излъчването на последния епизод, озаглавен “Търг”, завърши 4-ти сезон на македонския ситком. В последните епизоди пансионът пропадна поради неизплатения заем на Миле, затова се проведе търг, в който присъстващите участници и зрителите бяха шокирани от спасителя, който предложи милион евро за закупуване на пансиона.

Спасителят, който дойде на бял кон с пълна торба с пари, беше актьорът Владо Йовановски, който през втория сезон беше заменен от Игор Джамбазов в ролята на Миле Бузалевски. Сезонът завърши доста мистично и още тогава феновете започнаха да питат дали ще има следващ. Поради пандемията от коронавирус бяха отменени много снимки на сериали, филми, както и представления и големи културни събития.

Но дори по време на пандемията, преспавци записаха извънреден епизод, наречен “KOVID, един без двадесет”. Наложи се в пансионът да бъде обявено извънредно положение и да го поставят под карантина, а тези, които останаха вътре, да спазват мерките, под надзора на инспектор Томе.

Историята започва с мераклията Коста, който масажира една от гостенките, която се оказва заразена с вируса от своят италиански любовник. След като научава за това, инспектор Томе идва да осигури защитно облекло, да измери температурата и да им забрани да напускат пансиона. От всички намиращи се в него, Коста е с висока температура, но дали от слънчевите бани или от изкусителната гостенка, дори самият той не знае. Всички останали са в паника, бизнесът замира, докато най-накрая пристигат тестовете и се оказва, че всички са отрицателни, освен на брат Миле, който вече е болен от Корона и е откаран в битолската болница.
За производство на телевизионния проект в условия на пандемия, са предприети допълнителни мерки за защита на всички участващи в продукцията, съгласно препоръките на СЗО. Целият екип работи по епизода доброволно, а средствата, събрани от рекламите в епизода, са изплатени по сметката на Фонда за борба срещу COVID-19.

“Преспав” е най-популярният сериал, който досега е сниман в Северна Македония. Сюжетът разказва историята на трима братя, които отварят пансион в преспанския регион с евросредства. Пансионът е метафора на реални събития (обществени и политически), в които се сблъскват балканският манталитет с евростандартите, за които е получена субсидия. Кога преспавци ще се върнат в пансиона и на телевизионните екрани предстои да видим.

Коментари

Задължително поле