Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Пречиствателна станция за 1,8 млн. лева ще строят в Котел Горската сеч е причина за безводието и замътването на водата

Пречиствателна станция за питейни води ще бъде изградена в местността Изворите в Котел. Средствата в размер на 1,8 млн.лева са осигурени от Министерството на регионалното развитие- 300 хил.лева от тях вече са преведени на общината. „В и К“ в Сливен е започнала да изготвя строителната документация – съобщиха от водоснабдителното дружество.

Пречиствателната станция и прилежащите й съоръжения ще бъдат на площ от 6 хил. квадрата. Дебитът от 50 литра в секунда ще е напълно достатъчен за нуждите на 6-хилядния Котел. Предстои узаконяването на нов водоизточник в местността Трите вятъра. Той ще може да осигурява допълнителни водни количества от 20-30 литра в секунда. Ще бъде изграден и довеждащ водопровод от Трите вятъра до новата пречиствателна станция и мрежата на града.

„Това е спасителен вариант за безводието в Котел, причинено от изсичането на големи площи гори във вододайната зона на града“ – заяви управителят на „В и К“ Севдалин Рашев. Изсичането на горските площи е причина и за замътването на водата, която се доставя по гравитачен път, тъй като липсвала естествената пречистваща сила на гората.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.